Bijzondere koffieproducten


Er bestaan bijzondere koffieproducten in de wereld.
Hierbij een aantal bijzondere koffieproducten gevonden door Metro Lifestyle.

Koffieboter

KoffieboterHeb jij ’s morgens ook zo’n behoefte aan een kop koffie bij het ontbijt? Maar schiet het er regelmatig bij in? Te heet, duurt het te lang of vergeet je hem? Binnenkort is er in Japan dé oplossing: koffieboter. Je smeert boter op je broodje en hebt geen aparte kop koffie meer nodig. Koffieboter is vanaf 1 maart verkrijgbaar in Japan, ontwikkeld ter ere van het 50-jarige bestaan van ontwikkelaar Megmilk Snow Brand.

Vitaminekoffie

VitaminekoffieKrijg jij dagelijks onvoldoende vitamines binnen? Als het aan Bryn Ray ligt, is dit bijna verleden tijd. Met zijn vitaminekoffie staat hij op de crowdfundingsite Kickstarter. Hij is een koffie aan het ontwikkelen die tegelijkertijd fungeert als een multivitamine. Een combinatie van goede koffie en multivitaminen. Geen tabletten en geen chemisch smakende drankjes meer, maar een heerlijke koffie.



Koffiezettende meeneembeker

the-mojoe-coffee-maker-mug-allows-caffeine-addicts-to-brew-anywhereEen koffiezettende meeneembeker, ideaal voor de haastende koffiedrinker in de ochtend, een koffiebeker die zelf koffie zet. Een speciale beker die onderweg koffie zet, met behulp van stroom of op een powerbank. Het werkt eenvoudig: vul het waterreservoir en het koffiefilter, de beker warmt het water op, waardoor het stoom wordt. De stoom kan nergens heen en gaat via het koffiefilter het koffiegedeelte in. En klaar is de koffie. Zie de Mojoe VacDrip op Youtube.

Eetbare koffiebekers

KFC_eetbare_koffiebekerEen eetbare koffiebeker, geen afval en geen koekje bij de koffie meer. Het Italiaanse koffiemerk Lavazza en de fastfoodketen KFC heeft in z’n Britse restaurants eetbare koffiebekers. De bekers zijn gemaakt van koekdeeg met een laagje hittebestendige witte chocolade en met een buitenkant van suikerpapier voor het uiterlijk. Door de suikercoating was het kopje waterdicht en blijft het zelfs nog lekker knapperig na het drinken van een kop koffie. Zie ons eerder bericht: de eetbare koffiebeker van KFC.

Koffie met whiskysmaak

a0a5dc90d0f7aa60cadaeb88913f1449-1487271324Liefhebbers van Jack Daniels? Goed nieuws. De destilleerderij is een samenwerking aangegaan met World of Coffee. Begin dit jaar maakten ze bekend dat er een koffiemix komt met de smaak van Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Whiskey.



Koffiepads met wiet

brewbudz-lid-art-coffee-300x300Het Amerikaanse bedrijf Brewbudz ontwikkelde koffiepads waarin wiet zit verwerkt. Niet vanwege het genot, maar ze wilden een revolutionair product ontwikkelen met het oog op gezondheid. Een oplossing voor mensen die dagelijks wiet gebruiken voor de medische voordeleen, omdat het verlichting biedt bij diverse ziektes en pijn. De koffie smaakt gewoon naar koffie, maar door een speciaal proces zijn wietplanten verwerkt in de koffiepads. Naar verwachting gaan de koffiepads zo’n € 7,- per stuk kosten.


Bron: MetroNieuws