Elfde auditie burendag op 24 september 2016


Burendag 2016Over een ruime maand, zaterdag 24 september 2016, is het alweer de elfde editie van Burendag, het jaarlijks terugkerende feest dat je samen viert met je buren en buurt. Op deze speciale dag komen buren gezellig samen, uiteraard onder het genot van een goede kop koffie, om iets vóór, in of mét de buurt te doen.

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds, met als insteek om mensen in de eigen buurt dichter bij elkaar te brengen. Een gezellig samenkomen met je buurt en waarbij mensen iets goeds voor elkaar en de buurt over hebben.

Het Oranje Fonds steunt buurten met goede sociale initiatieven met een financiële bijdrage van maximaal € 450,- om alle plannen op Burendag uit te voeren, hiervoor kun je je activiteit aanmelden op de website van Burendag.

Ook de Koninklijke familie stimuleert Burendag, bijvoorbeeld op 9 juni door Koningin Máxima die het startsein gaf voor Burendag in Urk. Wanneer je Burendag viert op 23, 24 of 25 september kun je de financiële bijdrag van het Oranje Fonds aanvragen. Benieuwd of er bij jou in de buurt iets te doen is? Kijk hiervoor op de website van Burendag, naar Bij mij in de Buurt.

Burendag 2015 al 10 jaar

In 2015 bestond burendag al weer 10 jaar, ooit ontstaan als initiatief van de Nederlandse koffiebranderij Douwe Egberts. Het eerste keer gestart met 500 buurten, maar de laatste jaren is het uitgegroeid tot een fenomeen, met gemiddeld 1 miljoen deelnemers aan Burendag. Op 21 augustus van dit jaar zijn er voor deze editie al meer dan 3725 activiteiten aangemeld. De activiteiten lopen uiteen van samen opknappen van de buurt tot en met sport- en spelmiddagen, van alles wordt er georganiseerd.

Over burendag

Koffiebranderij Douwe Egberts was de initiatiefnemer van Burendag, voor het eerst gehouden in 2006. Met als gedachte dat buurten leuker worden, socialer en veiliger als buren elkaar kennen en ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. In 2008 ontstond de samenwerking met het Oranje Fonds, beiden organisaties die mensen dichter bij elkaar brengen. Sindsdien kun je altijd de 4e zaterdag in september alvast in je agenda vastleggen voor Burendag.

De directeur van het Oranje Fonds, Ronald van der Giessen, is enthousiast over Burendag, een event dat veel belangrijker is dan die ene dag. Het gaat om de contacten, vriendschappen en buurtinitiatieven, het zorgt voor harmonie in de buurt. Een heel bekend voorbeeld van een samenwerking in de buurt zijn Whatsapp groepen voor buurtpreventie.

General Manager Retail Jacobs Douwe Egberts, John Brands, is minstens net zo enthousiast over Burendag. Een perfect initiatief om samen te komen, onder het genot uiteraard van een heerlijke kop koffie. Jacobs Douwe Egberts is de naam van het fusiebedrijf van D. E. Master Blenders 1753 en Mondelez International, ontstaan in 2015. Het bedrijf is een topspeler op de koffie en theemarkt, met vele bekende merken zoals Tassimo, Jacobs, Senseo of L´Or.

Bron: Burendag.nl