Cafeïne shot niet door kop koffie maar inhaler


Voor een goede cafeïne shot hoef je niet meer een flinke kop koffie te nemen, maar kun je binnenkort ook aan de inhaler. In de toekomst dus voor de dagelijkse broodnodige cafeïne niet aan de koffie maar grijpen naar de inhaler AeroShot?


De AeroShot is een inhaler met capsules van 100 milligram cafeïne en ongeveer even groot als een lippenstift. Je zet de AeroShot aan je mond, ademt diep in en de cafeïne wordt als fijn poeder direct opgenomen. De hoeveelheid cafeïne is ongeveer gelijk aan een flinke kop koffie. De trendy inhaler AeroShot is ontworpen door hoogleraar David Edwards van de universiteit Harvard.


De Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit is wel bevreesd dat de capsules als partydrug gebruikt gaat worden en is daarom een onderzoek naar de AeroShot gestart.


Volgens de hoogleraar Edwards is de inhaler 100% veilig, al wordt wel geadviseerd om niet meer dan 3 pufjes per dag te nemen. De capsules bevatten geen additieven, zoals taurine. Taurine is een stimulerend middel dat in energiedrankjes, zoals Red Bull, wordt gebruikt. Het stofje heet officieel Taurocholzuur en komt van nature veel voor bij roofdieren. Bij mensen veroorzaakt het een verhoogde mate van activiteit waardoor vermoeidheid wordt onderdrukt. Enige nadelen aan taurine zijn dat het bij sommige mensen diarree veroorzaakt en dat het een verslavende stof is.


De AeroShot is inmiddels te koop in Frankrijk en de Amerikaanse staten Massachusetts en New York. Een capsules kost € 2,28 (2,99 dollar)


Volgens Edwards is het product veilig, omdat er geen additieven, zoals taurine, zijn toegevoegd om het cafeïne-effect te versterken, zoals bij energiedrankjes wel gangbaar is. Op de verpakking wordt wel aangeraden niet meer dan drie pufjes per dag te nemen.


Edwards heeft zijn vinding inmiddels in de Amerikaanse staten Massachusetts en New York op de markt gebracht en ook in Frankrijk is AeroShot al te koop. Of Aeroshot ook in Nederland verkocht gaat worden, is nog niet duidelijk. Een capsule kost 2,99 dollar (2,28 euro).


Bron: ad.nl