Dalgona koffie wereldwijd populair


Het Zuid-Koreaanse verfrissende koffiedrankje Dalgona koffie is wereldwijd populair geworden in coronatijd. Mensen zitten verplicht thuis en hebben daarom tijd in overvloed. Op internet gaan talloze challenges en hypes rond om je te vermaken tijdens quarantaine dagen. Eén van de wereldwijze challanges die viral gaat is het maken van een Dalgona koffie.

De hype is in februari begonnen in Zuid-Korea, met de Koreaanse YouTuber 뚤기ddulgi die een recept van Dalgona Coffee postte. Deze video is inmiddels bijna 4 miljoen keer bekeken en heeft ervoor gezorgd dat miljoenen anderen het drankje ook zijn gaan maken. Met de hashtag #dalgonacoffeechallenge worden op TikTok, Youtube en Instagram inmiddels ontelbaar veel foto’s en video’s van het populaire luchtige drankje gedeeld.

Een Dalgona koffie is voor de echte liefhebbers van cappuccino’s. Het bestaat voor het grootste deel uit koude melk, overgoten met een dikke laag opgeklopte luchtige koffieroom. Roer je de opgeklopte room door de koude melk, dan ontstaat een goddelijke luchtige koude koffie. Eenvoudig zelf thuis te maken.

Recept Dalgona koffie

Dalgona koffie is een soort opgeklopte luchtige koffie met heel veel suiker. Het drankje is eenvoudig te maken, het bestaat slechts uit vier ingrediënten, suiker, water, melk en oploskoffie. De naam dankt het drankje aan de gelijknamige Zuid-Koreaanse streetfood snack: een toffeesnoepje. Gebruik je plantaardige melk, dan is het drankje ook geschikt voor veganisten.

Ingrediënten Dalgona koffie: - 2 eetlepels suiker - 2 eetlepels water - melk - 2 eetlepels oploskoffie

Bereidingswijze Dalgona koffie - Doe twee eetlepels water, twee eetlepels suiker en twee eetlepels oploskoffie in een kom. Belangrijk is dat het oploskoffie is en geen verse koffie. (oploskoffie, ook wel instantkoffie of vriesdroogkoffie genoemd, is koffie in poedervorm). - Klop vervolgens het mengsel luchtig, met de hand of met een mixer. Met de hand moet je ongeveer 10 minuten kloppen om de juiste structuur te krijgen. - De mix is klaar als het aan de garde blijft hangen. - Als de luchtige Dalgona-mix klaar is, doe je een royale hoeveelheid in een glas dat voor 2/3e gevuld is koude melk en een paar ijsblokjes. - En klaar is het verfrissende koffiedrankje Dalgona koffie.

Bron: Culy.nl