Een blik achter de schermen bij Illy in Triest


Illy koffie bij MegafactoriesGoed nieuws voor de liefhebbers van Illy koffie. Komende weken wordt de documentaire, Een blik (op) koffie, bij Megafactories op National Geographic herhaald. Een kijkje achter de schermen bij koffiebranderij Illy, ook Illycaffè geheten, in Triëst in Italië. In 2012 uitgezonden in maart en april en dus nu wederom op televisie.


Het uitzendschema van de documentaire Een blik (op) koffie in Megafactories bij National Geographic: 29 maart 09.00 uur 4 april 17.00 uur 20 april 08.00 uur 30 april 13.00 uur


Kun je niet wachten tot één van bovenstaande uitzendingen? Kijk dan op ons Youtube kanaal bij Illy bij Megafactories op National Geographic


In de documentaire wordt het volledige productieproces van Illy in beeld gebracht, van de plantage tot productie tot de uiteindelijke kop koffie bij de klant. De haven waar de koffie in balen binnenkomt, het laboratorium waar alle arabica koffiebonen dagelijks onderzocht en geproefd worden, de koffiebranderij, het verpakkingsproces, de Illy University, alles komt uitvoerig in beeld. Daarnaast komt de huidige CEO van Illy, Andrea Illy, aan het woord. Zijn grootvader startte in 1933 in Triëst Illycaffè en Andrea is de derde generatie van de Illy familie.


Illy is uitgegroeid tot één van de grootste koffiemerken ter wereld en is bekend geworden door de hoge kwaliteit en fluweelzachte smaak van haar koffie. De melange van Illy bestaat uit negen soorten hoogwaardige arabica koffiebonen. Uniek is verder dat Illy als eerste bedrijf ter wereld onderscheiden is met het Responsible Supply Chain Process certificaat. Een certificaat van Det Norske Veritas (DNV) dat staat voor duurzaamheid in de gehele keten, van koffieteler tot aan consument.


In 2012 verschenen nieuwsbericht over Megafactories, Illy bij Megafactories