• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1238 gebruikersrecensies.

Duitse JAB nieuwe eigenaar Douwe Egberts

Geplaatst op 12 April 2013

Het Nederlandse Douwe Egberts in Duitse handen


Vanochtend, 12 april 2013, is het Nederlandse DE Master Blenders 1753, ook wel enkel Douwe Egberts genoemd, in Duitse handen gekomen. Voor een bedrag van € 12,50 per aandeel neemt Investeringsmaatschappij Joh. A. Benckiser (JAB) het bedrijf over.


Een goede deal voor aandeelhouders van de onderneming die koffie, thee en andere levensmiddelen verwerkt en verhandelt, met als bekendste merken Douwe Egberts en Pickwick. Medio 2012 werd Douwe Egberts nog verzelfstandigd, los van Sara Lee, en nog geen jaar later komt het dus geheel in handen van de Duitse organisatie JAB. In juni 2012 nog naar de beurs gebracht voor € 8,00 per aandeel en binnen een jaar verkocht voor € 12,50 per aandeel, een winst van bijna 60 procent.


JAB heeft de laatste tijd al meerdere investeringen in de koffiesector gedaan, zoals de aankoop van de Amerikaanse koffiebedrijven Caribou Coffee Company en Peet’s Coffee & Tea. Alles om de doelstelling van JAB om een wereldomvattend koffie imperium neer te zetten. En om misschien zelfs Starbucks als grootste koffiebedrijf ter wereld van de troon te stoten.


Inmiddels is al bekend gemaakt dat de naam DE Master Blenders 1753 blijft bestaan en dat het hoofdkantoor, de onderzoeksafdeling en de bestaande productiefaciliteiten in stand blijven. JAB ziet Douwe Egberts als een bedrijf dat nog volop kan groeien, door bestaande activiteiten en door overnames.


Douwe Egberts is niet het eerste, en waarschijnlijk ook niet het laatste bedrijf, dat in handen valt van buitenlandse ondernemingen. Eerder bijvoorbeeld al:
- KLM in Fransen handen
- Bolletje in Duitse handen
- Grolsch in Zuid-Afrikaanse handen
- Hema in Britse handen
- De Ruijter in Amerikaanse handen


Eerder verschenen nieuwsbericht op 29 maart 2013: Douwe Egberts mogelijk in Duitse handen


Bron: NRC.nl

Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs