Kop koffie van 18 dollar


koffiekopjeEen New Yorkse koffieshop is de nieuwe recordhouder van de duurste kop koffie in de Verenigde Staten. Maar liefst 18 dollar, bijna € 17,-, kost de kop koffie, gemaakt met een uniek koffiezetapparaat, Steampunk genoemd.

In Brooklyn, één van de vijf stadsdelen van de Amerikaanse stad New York, krijg je voor 18 dollar een hele speciale koffie. Gemaakt met een koffiezetapparaat van maar liefst 7000 dollar, een machine die gebruik maakt van stoom en een speciale vacuümtechniek. Volgens mensen die de koffie reeds geproefd hebben, is de koffie verrukkelijk.

De koffieshop heeft Extraction Lab en is ook direct het hoofdkantoor van de ambachtelijke koffiebranderij Alpha Dominche. De koffieshop wordt gebruikt als showroom voor de beste thee- en koffiemachines en om klanten de beste koffie’s en thee’s ter wereld te laten proeven.

Het koffiezetapparaat dat gebruikt wordt maakt gebruik van stoom en wordt door een computer aangestuurd. Door gebruikmaking van een computer en een exacte beschrijving van het koffierecept kun je overal ter wereld exact dezelfde koffie branden en drinken. Als klant kun je er zelf kiezen voor een gewenste koffieboon, gekozen op bijvoorbeeld land van herkomst, variëteit (arabica of robusta koffiebonen) of type branding (bijvoorbeeld normale of donkere branding). Extraction Lab heeft altijd meer dan 50 soorten koffiebonen op voorraad.

Zie ook ons eerdere nieuwsbericht van 14 juli 2014, de duurste koffie’s ter wereld, met nummer 1 Kopi Luwak.

Bron: TrendingVandaag