Eerste grootste theebeurs van Europa in Brussel


Op 4, 5, 6 en 7 mei a.s. wordt in Brussel de eerste grote theebeurs van Europa gehouden. Zestig exposanten uit vier continenten en naar verwachting 1.500 handelaars zullen naar de ‘Tea world rendez-vous’ komen.


De organisatoren vinden dat er een passend decor moet komen bij de grote theebeurs in het hart van Europa. De grote grijze parkeerplaats van Tour en Taxis wordt veranderd in een grote, groene oase. Zo lijkt het op de theevelden in Vietnam, China of India. Middenin de oase komen tientallen tenten en paviljoenen voor exposanten uit zestig verschillende landen. De bezoekers van het congres kunnen verspreid over het terrein honderden soorten thee proeven.


Er zijn zelfs fonteinen aanwezig, waar iedere bezoeker zijn eigen kopje na de proeverijen kan uitspoelen. Deze theekopjes krijgt iedere bezoeker van de beurs.


Organisator Roland Dacos voorspelt: 'Het wordt een uitzonderlijke gebeurtenis. Bezoekers zullen zeldzame soorten thee kunnen degusteren en producten kunnen kopen in alle prijsklassen. Het wordt bovendien de gelegenheid om gespecialiseerde boeken te ontdekken, samen met duizenden specialiteiten die te maken hebben met thee.'


Op de beurs is van alles te zien van conferenties, tentoonstellingen en animatie tot een keuken waar gerechten worden bereid waarbij thee de basis is. Ook kinderen zullen zich niet vervelen. Zij kunnen in verschillende hoekjes naar verhalen luisteren, zich verkleden en ze krijgen de gelegenheid (oude) theegebruiken na te spelen.


Tijdens de ‘Tea world rendez-vous’ worden er 8.000 bezoekers en 1.500 handelaren verwacht. De theebeurs gaat op vrijdag 4 mei 2012 van start om 20.00 uur. Zaterdag 5 en zondag 6 mei is het evenement geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De laatste dag, maandag 7 mei, is alleen voor handelaren. De entree zal voor een volwassen 9 euro bedragen.


Bron: nieuwsblad.be