• Levering binnen 24 uur

  Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

 • Gratis verzending boven 75,-

  Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1071 gebruikersrecensies.

Espresso XO wordt concurrent van Nespresso en Nescafé

Geplaatst op 19 Januari 2012

Espresso XO wordt concurrent van Nespresso en Nescafé


Het Zwitserse ITA Caffè Group gaat naar verwachting in april 2012 in Nederland, na uitrol in Zwitserland en Frankrijk, haar nieuwe espressomerk Espresso XO op de markt brengen. Deze eigen ontwikkelde koffiecapsules zijn geschikt voor nagenoeg alle huidige espressoapparaten, zowel de Nespresso en Nescafé Dolce Gusto. De prijs van de capsules zal minimaal de helft zijn van de gevestigde merken. Dit betekent dat er op de internationale koffiecapsules markt een grote concurrent bijkomt. De ITA Caffè Group verwacht met deze capsules op redelijk korte termijn een belangrijk marktaandeel te krijgen in de internationale espressomarkt.


De ITA Caffè Group ontwikkelde naast de vervangende Espresso XO voor alle huidige Nespresso en Nescafé Dolce Gusto capsules ook een vervangende Espresso XO capsule voor de Nespresso Business capsule. In het begin komen er twee varianten op de markt en meerdere smaken zullen komen. De prijs zal per 10 capsules liggen onder de € 2,00. Bij Nespresso is € 3,60 en de L’Or capsules van Sara Lee/DE kosten € 3,09 in de winkel. De Espresso XO capsules worden alleen nog via internet verkocht per 60 stuks, 6 dozen van 10 stuks. De dozen wordt kosteloos verzonden bij een bestelling vanaf 180 stuks.


De Gusto XO zal stevig gaan concurreren met de Nescafé Dolce Gusto door middel van een prijs van € 2,75 voor 20 stuks. De capsules van Nescafé Dolce Gusto liggen in de supermarkt voor € 4,99 voor 16 stuks. De Gusto XO capsules worden per 20 stuks verkocht en worden gratis verzonden bij een bestelling vanaf 100 stuks.


De Espresso XO business capsules zullen verkocht worden voor € 12,00 per 50 stuks. Bestellingen boven de 200 capsules worden kosteloos verzonden. Bij Nespresso is dat € 18,00 voor 50 stuks. Horeca en de zakelijke markt met espressoapparaten en pistonmachines zullen met de Espresso XO business ruim 30% besparen.


Fairtrade koffie

Espresso XO is fairtrade koffie en de blends zijn samengevoegd voor internationaal bekende koffiedeskundigen. De blends zijn als superieur bevonden door onafhankelijke koffiebranders. ITA Caffè heeft een jury gevormd van Nederlandse deskundigen om de kwaliteit van haar espresso’s te recenseren voor de lancering op de Nederlandse markt. Oud Sales Directeur van Nespresso Business-to-Business Nederland Werner Borel was lid van dit testpanel, vanwege zijn jarenlange loopbaan binnen de koffiebranche.


In december 2011 is de ITA Caffè Group op de Zwitserse markt begonnen met consumenten testpanels voor Espresso XO. De verkoop gaat daar waarschijnlijk in februari 2012 van start. Frankrijk en Nederland zullen hierna volgen. De overige espresso consumerende landen in Europa en de Verenigde Staten zullen daarna volgen. De eigen espresso XO apparaat zal in september 2012 op de markt komen via internetverkoop.


Voor alle informatie zie de pagina over de ITA Caffè Group


Bron: Maussen.com

15 reacties op “Espresso XO wordt concurrent van Nespresso en Nescafé”

 • Peter Beense 7 Maart 2012 at 11:07

  Goed nieuws, eindelijk wat meer keuze. De koffie van douwe egberts cupjes vind ik ronduit vies.

  Reageren
 • We zijn nu in april.Waar kunnen we de koffie aanschaffen.Al wat bekend over waar het aangeboden wordt?

  Reageren
  • Beste heer/mevrouw, er is helaas nog niets bekend over een introductiedatum van de Espresso XO capsules in Nederland. We houden u op de hoogte.

   Reageren
 • Koffievergelijk.nl 24 April 2012 at 22:19

  We hebben Espresso XO gevraagd naar de status, laatste ontwikkelingen en voortgang met de introductie van koffiecapsules, maar zijn helaas nog in afwachting van een officiele reactie.

  Indien er nieuws is, zullen wij het uiteraard direct op deze site plaatsen.

  Reageren
 • 30 april en stlll waiting.

  Reageren
 • Gaat het nog wel door? April 2012 is inmiddels voorbij. Heb halverwege april geprobeerd via de mail contact op te nemen met EspressoXO, maar tot op heden nog geen reactie.

  Reageren
 • Ook wij proberen op allerlei manieren in contact te komen met Espresso XO, maar helaas geen enkele reactie. We blijven het proberen en zullen het direct melden als er nieuws is. Maar met de onlangs gewonnen rechtszaak door Nestlé / Nespresso over de octrooien op de koffiecapsule twijfel ik of ze nog (op korte termijn) gaan komen, zie het bericht van 22 april: Nespresso wint rechtszaak over koffiecapsules

  Reageren
 • Heel apart. Als je kijkt naar hun social media zjin ze ook volledig stil. Lijkt er niet op dat het wat gaat worden.

  Sowieso: die hele espressoxo.com site is van Nederlandse oorsprong. Toch apart voor een Zwitsers bedrijf?

  Het zijn als je googlet ook alleen meer Nederlandse nieuwssites die het nieuws over Espresso XO hebben gebracht. Is Nederland dan zo'n belangrijke koffiemarkt?

  Volgens mij worden we voor de gek gehouden...

  Reageren
 • En jawel, de website bestaat nu ook niet meer (account suspended). Het is officieel, deze hoeven we niet meer te verwachten.

  Reageren
 • De website is gewoon te bezoeken volgens mij!

  Reageren
 • Ruim een jaar geleden las ik de eerste berichten over espresso XO.
  Eerst zou men al vanaf november 2011 capsules gaan verkopen, de site telde toen ook af na die datum.
  We zijn bijna een jaar verder en nog steeds geen nieuws

  Reageren
 • Dit las ik van de week op de site van qoute.

  "Onze perra zit nu in de koffie! Ita caffe, Espressoxo. Zou begin april 2012 in de winkels liggen. er is tot op heden nog helemaal niets. Ja, Plaatjes en praatjes. Wellicht leuk voor qoute om hem weer eens op te zoeken"
  Volgens mij wel duidelijk dat er helemaal niets gaat komen !

  Reageren
 • Koffievergelijk is inmiddels zelf gestart met alternatieve en goedkopere capsules voor Nespresso apparaten, Massimo capsules. Slechts € 2,69 voor 10 smaken en in de smaken Espresso Intenso en Espresso Lungo.

  http://www.koffievergelijk.nl/massimo-capsules

  Reageren
 • Nescafe killed Expresso XO.

  Reageren
 • Het blijft erg stil rond Expresso XO en ook andere fabrikanten lijken niet in te springen op de DG capsules.
  Expresso beloofte eers november 2011 dit werd later april 2014 nu november 2013 nog steeds niet.
  Voor mijn gevoel is de markt voor alternative capsules voor de DG groter als bij de nespresso heb de indruk dat er zeker in nederland meer DG apparaten staan dan nespresso. Op veel sites zie je vragen naar alternative capsules, jammer dat niemand daar op in springt zal nescafe bij de DG de octrooien beter hebben vastgelegd?

  Reageren

Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs