Nieuwe koffiemachines Illy Y3 en Illy Y5

De Italiaanse koffiebranderij Illy introduceert november 2013 2 nieuwe koffiemachines, de Illy Y3 en de Illy Y5. Voluit geheten de Illy Francis Francis Y3 en de Illy Francis Francis Y5. Beide koffiemachines voor MIE capsules, ook genoemd IperEspresso capsules. Met één druk op de knop bereidt je met deze koffiemachines en de capsules een perfecte Italiaanse espresso.

Illy Y3

De Illy Y3 is een compacte koffiemachine, smal en makkelijk in het gebruik. Touch technologie voor de eenvoudige bediening. De koffiemachine heeft een in hoogte verstelbare lekbak, waardoor meerdere formaten en hoogten kopjes goed passen. Uniek is verder dat tijdens de bereiding de koffie en de machine niet met elkaar in aanraking komen. Dit zorgt ervoor dat de machine minimaal onderhoudt vraagt.

Illy Y5

De Illy Y5 is een stijlvolle Italiaans koffiemachine. Met een duurzame aluminium behuizing en een koppenhouder van gehard glas. Eenvoudig te bedienen doordat alles wat je nodig hebt zich aan de voorkant van de machine bevindt, van bedieningsknoppen, tot watertank en het opvangbakje voor de gebruikte koffiecapsules. Touch technologie voor makkelijke bediening. Leuk detail is dat tijdens het bereiden van je espresso het kopje mooi verlicht wordt. Ook de Illy Y5 vraagt minimaal onderhoud doordat koffie en machine niet met elkaar in aanraking komen.

Illy MIE capsules

MIE betekent letterlijk Metodo IperEspresso. Dit espresso systeem is ontwikkeld en gepatenteerd door Illy. In luchtdicht verpakte capsules, ook wel MIE cups of MIE capsules genoemd, zit een 100% arabica koffie die het aroma beschermt tot het moment waarop de espresso wordt bereidt. Zonder veel moeite maak je zo een perfecte espresso. Aromatisch, met veel body en met een dikke, zijdeachtige cremalaag.