Illy koffiebonen en MIE capsules nu ook als monoarabica koffie


Illy Monoarabica koffie is sinds vandaag als koffiebonen en MIE-capsules (Iperespresso capsules) beschikbaar. Illy Monoarabica koffie is koffie uit één land, single origin geheten, waardoor de specifieke eigenschappen van de beste arabica koffiebonen uit dat land perfect tot zijn recht komen.


De monoarabica lijn komt uit 3 landen: Brazilië, Guatemala en Ethiopië. De normale Illy koffie is juist een melange van 9 soorten zuivere arabica koffiebonen afkomstig uit verschillende landen. Hierdoor heeft de Illy koffie altijd een constante hoge kwaliteit en evenwichtig smakenpallet.


Illy monoarabica koffiebonen

De Illy monoarabica koffiebonen zijn sinds vandaag beschikbaar in Nederland. Blikjes arabica koffiebonen van 250 gram in 3 verschillende smaken: Ethiopië, Guatemala en Brazilië.








Illy monoarabica MIE capsules

De Illy monoarabica MIE capsules, ook wel IperEspresso capsules geheten, zijn sinds vandaag beschikbaar in Nederland. Blikken met 21 luchtdicht verpakte capsules in 3 verschillende smaken: Ethiopië, Guatemala en Brazilië. MIE betekent letterlijk Metodo IperEspresso, en is een door koffiebranderij Illy ontwikkeld en gepatenteerd systeem. In een MIE capsule zit precies de juiste hoeveelheid koffie voor de perfecte espresso. Luchtdicht verpakt zodat het aroma beschermt tot het moment waarop de espresso wordt gemaakt.


De Illy monoarabica smaken

Illy Monoarabica Ethiopië: koffie afkomstig uit de bosrijke omgeving Yirgacheffe in Ethiopië. Dit gebied staat bekend als één van de gebieden waar de eerste koffie vandaan komt. De koffie wordt met de hand geplukt door ambachtelijke boeren op kleine plantages. De Monoarabica Ethiopië is een zachte en fijne koffie, met een subtiele harmonie tussen citrusvruchten, jasmijn en meloen.


Illy Monoarabica Brazilië: koffie afkomstig uit de Cerrado Mineiro streek in Brazilie. Het gebied is te typeren als een tropische savanne, afwisselend droogte en regen. Koffie met een intense smaak, een balans tussen bitter en zuur met tonen van donkere chocolade.


Illy Monoarabica Guatemala: koffie afkomstig uit de Huehuetenango bergen in het Noord-Westen van Guatemala. De koffieplantage ligt op 2000 meter hoogte, waar warme Mexicaanse wind de kou van de hoogte neutraliseert. Perfecte groeiomstandigheden voor de koffie in de Maya bossen. De koffie heeft een rijk palet aan aroma's als chocolade, caramel, citrus en honing.