Koffieketen Starbucks brengt na Amerika in de eerste week van 2012 mobiel betalen ook naar Europa. Engeland is het eerste gelukkige land waar vaste klanten van Starbucks straks met een mobieltje een heerlijke cappuccino kunt afrekenen.
Starbucks neemt in Engeland zijn zelfontwikkelde mobiele betaalsysteem in gebruik. Het bedrijf wil niet nog langer wachten op de NFC-technologie, de uitrol van deze techniek laat volgens de koffieketen te lang op zich wachten. Starbucks heeft een betaalsysteem ontwikkeld waarin een combinatie tussen barcode, mobiele app (iOS en Android) en een klantenkaart wordt gemaakt.
In de 700 Starbucks filialen in Engeland dienen vaste klanten zich te registreren voor het loyaltyprogramma van de koffieketen. Vervolgens moet er geld op het account worden gestort en dient hij gekoppeld te worden aan een creditcard en aan de mobiele app. Is even éénmalig een klusje, maar dan kun je voortaan ook heerlijke espresso's of cappuccino's afreken door je telefoon langs de kassa te zwaaien en ook nog een spaarpunten te innen.
Dit betalingssysteem draait al sinds april 2011 in Amerika en in de eerste 9 weken werden er al meer dan 1 miljoen betalingen mee gedaan. Zie ook het eerdere bericht: al 3 miljoen aankopen bij Starbucks met mobiele telefoon gedaan. Inmiddels zou de teller al op meer dan 20 miljoen staan. Een groot succes dus.
De verwachting is dat de koffieketen Starbucks na Engeland versneld ook andere landen gaat aansluiten op dit betalingssysteem.
Bron: Emerce.nl