Is groene thee echt gezond? Er wordt vaak gezegd dat groene thee gezond is. Maar is dat ook echt zo?
Antioxidanten Er zitten veel antioxidanten in groene thee en die hebben een positieve werking. Groene thee kan volgens verschillende testen bijvoorbeeld je cholesterolgehalte verlagen de kans op hart- en vaatziektes verminderen. Ook heeft groene thee een positief effect op gewichtsverlies.
Cafeïne In groene thee zit cafeïne en deze kan voor slaapproblemen zorgen en is minder gezond. Drink daarom maximaal vier koppen groene thee per dag. In sommige theesoorten zit geen cafeïne en dit staat op de verpakking.
Losse thee of een zakje Het heeft geen invloed op de positieve werkzame stoffen van groene thee of je thee uit een zakje hebt of met losse bladeren. Verse groene thee heeft wel een sterkere smaak.
Groene thee lekker? Iedereen heeft een andere smaak en dus niet iedereen zal groene thee lekker vinden. Maar groene thee wordt lekkerder naarmate je het vaker drinkt. Indien je het nog steeds niet lekker vindt, er zijn veel verschillende soorten groene thee zoals met mint, citroen en ginseng. Dus voor ieder wat wils.
Bron: Excite