Koffie bewaren in de koelkast


Er zijn weinig mensen die hun koffie zullen bewaren in de koelkast. Het namelijk niet een plek waar je als eerste aan denkt om je koffie in te bewaren. Toch zou het wel slim zijn om dit voortaan te doen. Het is namelijk de beste manier om koffie te conserveren.


Koffie is in het algemeen een gevoelig voedingsmiddel, voor gemalen koffie geldt dit zeker. En bij delicate voedingsmiddelen moet je vooral de houdbaarheid van het product goed in de gaten houden.


En het delicate product koffie kan eigenlijk niet goed tegen licht, vocht, warmte en lucht. En daarom is het het slimst om je koffie te bewaren in een glazen pot die goed hermetisch kan worden afgesloten. De pot kan je daarna het beste bewaren op een plek die donker en koel is. En daarom is een koelkast een ideale plaats.


Want als je echt een goed en lekker kopje koffie wilt drinken, moet je er ook voor zorgen dat je de koffie op een zo ideaal mogelijke plek bewaart. Zo zorg je voor een optimale behoud van de koffie.


Voor koffiebonen gelden de houdbaarheidsvoorschriften minder nauw dan voor gemalen koffie. Toch is het wel belangrijk om ook deze koffiebonen zo goed mogelijk te bewaren voordat je ze consumeert. Het behoud van de smaak en aroma van de koffiebonen kun je het beste garanderen door ze luchtdicht te bewaren. Dit kun je doen door om de originele verpakking bijvoorbeeld een tupperware-achtige doos of een extra zak te doen. En natuurlijk is ook hiervoor de perfecte bewaarplek de koelkast of vriezer.


Bron: celesta.nl