Lancering van Belgisch koffiebier, bier met koffie uit Guatemala

In België wordt door broers Wim en Johan Claes de Broeder Jacob Double Espresso gelanceerd, een bier met koffie uit Guatemala. Een diepbruin drankje met 7,7 procent alcohol dat schuimt en schenkt als bier, maar smaakt en ruikt naar sterke koffie.

Johan Claes is van brouwerij Broeder Jacob uit Wezemaal en Wim Claes is de zaakvoerder van koffiebranderij Java. Beide broers noemen het een perfect huwelijk. In de Broeder Jacob Double Espresso zit naast bier echte koffie. Finca la Pila single estate koffie uit Guatemala op zijn Rurks gezet en toegevoegd tijdens het brouwproces.

Er zijn reeds meerdere zware bieren met een koffietoets op de markt, maar dat komt vooral door de mout in het brouwsel. De mout wordt dan namelijk net zoals koffie gebrand, waardoor er gelijkwaardige aroma’s vrijkomen. Dat koffie en bier goed bij elkaar passen staat in Amerika al vast. Daar liggen namelijk al een tiental koffiebieren in de schappen.

Het Belgische koffiebier is verkrijgbaar in de horeca en in flessen van 75 cl in de gespecialiseerde bierhandel. Begin volgende jaar komen er ook 33 cl flesjes en vaatjes koffiebier op de markt. En natuurlijk kan het volop gedronken worden in het café van de 3e broer, Dirk Claes van herberg In de Ster bij Boeres.

Bron: Nieuwsblad.be