Illy een van meest ethische bedrijven ter wereld

De Italiaanse koffiebranderij Illy is voor de derde keer op rij uitgeroepen tot één van de meest ethische bedrijven ter wereld. Deze onderscheiding ontvangt het koffiemerk van het Ethisphere Institute.

De titel ‘World’s Most Ethical Companies’ is voor bedrijven die een statement maken op het ethische vlak. Ethiek moet een impact hebben op de wijze waarop zaken worden uitgevoerd en gedaan binnen alle geledingen het bedrijf. De toetsing en onderscheidingen worden uitgeroepen door het Ethisphere Institute, wereldwijd de marktleider in het definiëren en bevorderen van de normen voor ethisch ondernemen.

Alle organisaties die genomineerd zijn worden beoordeeld op 5 categorieën, gekoppeld aan een Ethics Quotient: ethiek en compliance-programma (35%), corporate citizenship en verantwoordelijkheid (20%), de cultuur van ethiek (20%), bestuurd en leiderschap (15%) en innovatie en reputatie( 10%). Illy bevindt zich in de categorie Food & Beverage en naast het koffiemerk staan in het rijtje van meest ethische bedrijven ter wereld bedrijven als PepsiCo, Kellogg’s en Hersey.

Arabica koffiebonen

Koffiemerk Illy werkt alleen met de beste arabica koffiebonen en is bereidt om iets meer te betalen voor deze kwaliteit. Gemiddeld betaalt het bedrijf 30% meer dan de geldende prijzen van andere arbica en robusta koffiebonen op de koffiemarkt. Illy koopt de groene koffiebonen ook rechtstreeks van de koffieboeren in Centraal-Amerika, Zuid-Amerika, India en Afrika door partnerships met deze boeren. Illy heeft hierbij respect voor het milieu en de mensen tot een fundamenteel onderdeel van het zakendoen gemaakt. Dit komt ook tot uiting door de University of Coffee waarbij het instructies en begeleiding geeft aan koffieboeren.

Illy heeft ook als enige bedrijf ter wereld een certificaat ter erkenning van duurzaamheid in elk aspect van haar bedrijf en haar visie op langdurige samenwerkingen met koffieboeren ontvangen in 2011 van de onafhankelijke organisatie DNV, Det Norske Veritas. Het zogenaamde Responsible Supply Chain Process Certification.

Bron: Missethoreca.nl

Bron: Illy.com