Logistieke activiteiten Nespresso dichterbij West-Europese havens


Het Zwitserse voedingsmiddelenconcern Nestlé hevelt een aantal logistieke activiteiten van Nespresso over van Zwitserland naar België. Achterliggende reden is dat Nespresso de logistiek en distributie dichter bij de noordelijke grote West-Europese havens te brengen. De locatie in België is nog niet bekend.


Het gevolg van deze logistieke verhuizing naar België is dat Nespresso de samenwerking met het Zwitserse transportbedrijf Planzer heeft opgezegd. En dit kost Planzer mogelijk 20 banen, maar volgens betrokkenen hebben Nestlé en Planzer reeds gezamenlijk een oplossing voor deze medewerkers uitgewerkt.


Nespresso doet het al jaren uitstekend in het luxere koffiesegment met jaarlijks nieuwe innovaties en afgelopen jaar zelfs de opening van 28 Nespresso boutiques. Het bedrijf maakt al jaren succesvol koffiemachines en koffiecups en groeit nog steeds met dubbele cijfers. En dat terwijl de concurrentie van merken als Espresso XO, Ehtical Coffee Company, Caffè Vergnano, L’oR Espresso van Douwe Egberts en Brown Café toch steeds heviger wordt.


Begin 2012 won Nespresso nog de titel Logistieke Webshop van het jaar, omdat ‘de klant aan het logistieke stuur staat’ en de retourlogistiek zeer goed en efficiënt is ingericht. Zo zijn er bijvoorbeeld gepersonaliseerde diensten gebaseerd op de meningen van Nespresso klanten. Of het leveren in tijdsvensters, of dezelfde dag ophalen bij De Bijenkorf of een Nespresso boutique. Of denk aan het tracken en tracen van leveringen met Google Earth of speciale geur en vochtbestendige groene zakken voor het retour nemen van gebruikte Nespresso capsules.


De logistiek voor Nespresso koffiecapsules in België gaat de komende jaren door de pakket- en expresdienst DPD verzorgt worden.


Bron: Logistiek.nl