Oploskoffie verkrijgbaar bij Koffievergelijk


OploskoffieOploskoffie, koffie in poedervorm of in korrels. Snel, eenvoudig en lekker een kop koffie zetten door heet water of warme melk op de koffie te gieten. Vanaf heden van de merken Nescafé en Lavazza verkrijgbaar op Koffievergelijk.

Oploskoffie wordt ook wel instantkoffie of vriesdroogkoffie genoemd. Oplossen in water, melk of chocolademelk of als toevoeging in desserts.

Oploskoffie bestaan al ruim honderd jaar, voor het eerst ontdekt door de Japanse wetenschapper Satori Kato. Met name door het merk Nescafé, onderdeel van het grote Nestlé waar bijvoorbeeld ook de koffiemerken Nespresso en Dolce Gusto onder vallen, is oploskoffie wereldwijd een bekend en veel verkocht product geworden. In Amerika al in 1938 en na de Tweede Wereldoorlog in Europa.

Het maken van oploskoffie

Oploskoffie is eigenlijk niet anders dan vers gezette koffie, maar dan sterk geconcentreerd, zeer krachtig en sterk. Dus vers gezette koffie waar het water later weer is uitgehaald en dat dus als poeder of korrels wordt verkocht. Dit proces kan op een tweetal manieren, namelijk sproeidrogen of vriesdrogen. Sproeidrogen gebeurd in hete lucht en vriesdrogen bij -40°C. In beide gevallen ontstaan pure korreltjes koffie, die je eenvoudig en snel met heet water of warme melk een heerlijke kop koffie geven. Bijkomend voordeel is dat oploskoffie, mits vacuüm verpakt, lang houdbaar is, bijvoorbeeld in een glazen pot. Na opening beperkt houdbaar.

De nationale drank van Griekenland een frappé

Oploskoffie met koud water geeft een heerlijke frappé, een schuimend Grieks koffiedrankje dat koud wordt gedronken. Dé nationale drank van Griekenland.

Serveer het in een hoog glas met een rietje en een apart glas water, zee populair ook in België en Nederland. Bereidingswijze: klop oploskoffie met water schuimig op. Giet het in een glas met (gebroken) ijs en serveer het heerlijke verkoelende drankje voor in de zomer. Oploskoffie met melk is een frappé gala. Of helemaal luxe is het als aan de koffie een koffielikeur of ijs wordt toegevoegd. Let op: in Frankrijk verstaan ze onder een frappé doorgaans een milkshake.

Ons assortiment oploskoffie

Lavazza Prontissimo Classico Lavazza Prontissimo Intenso Nescafé Gold