Choco-vanille cake met espresso

Benodigdheden voor een cake voor 10 personen:

200 gram patisseriebloem

extra patisseriebloem voor de cakevorm

3 eetlepels oploskoffie

25 gram cacaopoeder

125 gram boter op kamertemperatuur

extra boter voor de cakevorm

3 eieren

6 eetlepels volle melk

200 gram suiker

1 zakje bakpoeder

1 koffielepel vanille essence

Benodigdheden voor de afwerking:

50 gram boter

100 milliliter room

200 gram fondant chocolade

Bereidingswijze cake:

De oven voorverwarmen op 150 graden.

Neem een kom en doe daar de boter en de suiker in. Roer het geheel om tot het romig is en geen korreltjes meer bevat.

Voeg de eidooiers, bloem (gezeefd), melk en het bakpoeder door en roer het goed door elkaar.

Klop de eiwitten in een andere kom stijf en spatel ze vervolgens door het beslag.

Verdeel het beslag in twee dezelfde hoeveelheden en voeg bij het ene deel de oploskoffie en het cacaopoeder en bij het andere deel de vanille essence.

Neem een cakevorm en vet deze goed in met de extra boter en strooi over de boter de extra bloem.

Schep het vanille beslag eerst in de cakevorm en schep vervolgens het chocolade-koffiebeslag er bovenop.

Zet de cakevorm in het midden van de voorverwarmende oven en bak de cake in ongeveer 45 tot 50 minuten gaar.

Haal de cake uit de oven en laat deze ongeveer 5 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake daarna uit de cakevorm en laat deze dan verder afkoelen op een rooster.

Bereidingswijze afwerking:

Giet de room in een pannetje en zet deze op het vuur en verwarm de room tot deze net niet kookt.

Doe de geraspte chocolade in een kom en giet er de hete room overheen. Voeg de boter toe en roer alles goed door elkaar tot het een mooi glad geheel is geworden.

Neem een lepel om het chocolade glazuur over de volledig afgekoelde cake aan te brengen. Laat de cake daarna opstijven.

Bron: Libelle-lekker.be