Recept espresso-kaneeltaart met noten en honing
Een heerlijke zoete taart voor als nagerecht. Een hollands recept voor 6 personen in ongeveer 60 minuten te bereiden.
Benodigdheden voor een espresso-kaneeltaart met noten en honing
60 milliliter espressokoffie
170 gram roomboter
140 gram bloem
165 gram lichtbruine basterdsuiker
90 gram ongezouten gemengde noten
1 ei
6 eetlepels honing
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel kaneel
120 milliliter melk
een ingevette bakvorm
Elektrische mixer
Oven
Bereidingswijze espresso-kanaaltaart met noten en honing
1. Verwarm als eerste de oven voor op 160 graden.
2. Klop met de elektrische mixer de boter met de basterdsuiker romig.
3. Blijf doorkloppen en voeg het ei toe. Al alles goed gemixed is, voeg dan de bloem, het bakpoeder, de espresso en de melk erbij
4. Klop het geheel goed door en giet het beslag tenslotte in een goed ingevette bakvorm.
5. Bak de taart in de oven op 160 graden in ongeveer 1 uur totdat hij stevig en goudbruin is.
6. Laat de taart afkoelen en garneer hem met noten en honing
7. Snij de taart in punten.
Tip: de taart kan het beste vervoert worden in een goed afsluitbare plastic doos of in een bakvorm met de theedoek er omheen.
Bron: AH.nl
Nootjes zijn iig lekker! Ik ben benieuwd hoeveel noten deze taart op zijn zang heeft! :-)