Terughaalactie blikken illy koffiebonen

De Italiaanse koffiebranderij illy, officieel illycaffè, roept blikjes 250 gram koffiebonen terug met een THT-datum, ook wel ‘best before date’ genoemd, van 10/2019 tot 02/2020.

Bij deze blikjes koffiebonen ontbreekt het drukventiel aan de onderkant en mogelijk vervormd zijn aan de onderkant. Als gevolg hiervan kan het deksel plotseling los schieten en letsel veroorzaken. Gelieve deze producten NIET TE OPENEN en aan illy te retourneren.

Wederom een terughaalactie van illy, net zoals het eerdere bericht van 3 maart 2018, maar het betreft nu andere productiebatches. Destijds betrof het alleen blikken, illy koffiebonen normale branding en illy koffiebonen donkere branding, met een ‘best before date’ van 23 oktober 2019 en 16 november 2019. Het zit de Italiaanse koffiebrander dus niet mee.

Van de genoemde batch illy koffiebonen van 10/2019 tot 02/2020 voldoen mogelijk enkele blikken niet aan de juiste productienormen, door een handmatige invoer van de verpakkingsmachine. De koffie in de blikken heeft dezelfde topkwaliteit, het probleem betreft alleen de verpakking zelf waarbij het deksel dus mogelijk los kan schieten. Uit voorzorg heeft de koffiebrander besloten om alle blikken terug te vragen.

Het betreft mogelijk één van de volgende blikjes illy koffiebonen:
- 250 gr Whole Bean Medium Roast Coffee, illy koffiebonen normale branding
- 250 gr Whole Bean Dark Roast Coffee, illy koffiebonen donkere branding
- 250 gr Whole Bean Decaffeinated Coffee, illy cafeïnevrije koffiebonen
- 250 gr Monoarabica Whole Bean Brazil, illy koffiebonen Monoarabica Brazilie
- 250 gr Monoarabica Whole Bean Ethiopia, illy koffiebonen Monoarabica Ethiopie
- 250 gr Monoarabica Whole Bean Guatemala, illy koffiebonen Monoarabica Guatemala
Als u één van deze blikjes illy koffiebonen heeft gekocht en er zit geen ventiel aan de onderkant, open het blik dan niet neem contact op met de klantenservice van illy.

De klantenservice is tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 0800-2354559. Zij regelen de retourzending en vervanging van het product. Voor ieder blik ontvangt u van de Italiaanse koffiebrander twee nieuwe blikken retour. Belangrijk uiteraard om wel uw contactgegevens bij de retour te vermelden.

U kunt ook direct het blik, of de blikken, terugsturen naar onderstaand adres:
illycaffè S.p.A. vestiging Nederland
Antwoordnummer 811
3290 WE ’s-Gravendeel

De Italiaanse koffiebrander illy

De Italiaanse koffiebranderij illy is een familiebedrijf, opgericht in 1933 in Trieste. Illy is wereldwijd bekend om haar goede kwaliteit koffie en unieke illy smaak. De unieke illy 100% arabica blend bestaat uit 9 van ’s werelds beste arabica koffiebonen.
Dagelijks worden er meer dan 7 miljoen kopjes koffie gedronken, in 140 landen, in cafés, hotels, restaurants, kantoren en thuis. Het bedrijf had in 2016 wereldwijd 1.269 medewerkers in dienst en behaalde een omzet van € 460 miljoen.

Bron 1: Amersfoort.nieuws