Thee is niet alleen lekker, het is ook handig. Hieronder 10 handige en aparte zaken waarvoor je thee kunt gebruiken.
Tegen vlooien Volgens geruchten is thee voor het tegengaan van vlooien. Leg wat droge, gebruikte theebladeren rond de plek waar je hond of poes slaapt en houd je huis vrij van vlooien.
Tegen muggen Muggen houden niet van de geur van theebladeren. Door theebladeren te gebruiken heb je geen last van de bijwerkingen van chemische bestrijdingsmiddelen.
Schilderen Zwarte thee is te gebruiken om achtergronden of accenten te schilderen op zwart-wit tekeningen.
Eieren koken Chinezen voegen theeblaadjes toe aan het water als de eieren zijn gekookt. Dit zorgt voor extra smaak en kleur bij de eieren.
Koken Zwarte thee zorgt voor malser vlees, door taai vlees hierin te marineren.
Duizeligheid voorkomen Zwart thee kan de kans op duizeligheid verkleinen, vooral bij het gaan staan. Zwarte thee verhoogt de bloeddruk. De kans op duizeligheid vermindert hierdoor.
Get smart Volgens sommige traditionele Chinese geneeskunde beoefenaars zorgen theebladeren in je kussens voor het verbeteren van je mentale alertheid, sneller denken en fitter wakker worden.
Tandvlees kalmeren Een nat koud theezakje op bloedend tandvlees kan het bloeden verminderen en pijn verzachten. Handig als je kind zijn tand verliest.
Tapijt schoonmaken Leg groene theebladeren op je muffe, smerige tapijt en laat dit ongeveer 10 minuten inwerken. Zuig het daarna op met de stofzuiger.
Slechte adem Spoel je mond met een sterke theesoort. Dit kan je slechte adem verbeteren.
Bron: Theeliefhebbers.nl