Voorkom slechte adem door groene thee


Groene thee heeft legio gezondheidsvoordelen. Uit eerdere onderzoeken bleek al dat het drinken van groene thee goed is voor hart- en bloedvaten, het bescherming biedt tegen de ziekte van Parkison en Alzheimer en mogelijk zelfs kanker. De van oorsprong Oosterse drank blijkt nu ook goed te zijn voor de mondgezondheid. Bescherming tegen slechte adem, tandbederf, ontstekingen in de mondholte en zelfs mondkanker.


Onderzoekers van het Israëlische Institute of Technology ontdekten dat de polyfenolen in de thee, bepaalde antioxidanten, een positief effect op de mondgezondheid hebben. Het onderzoek over de polyfenolen in de thee, het gaat hoofdzakelijk om het polyfenol EGCG, is inmiddels gepubliceerd in het tijdschrift Archives of Oral Biology. Volgens de onderzoekers is er veel belangstelling voor de positieve effecten van groene thee op de mondgezondheid en is verder vervolg onderzoek gewenst.


Groene thee wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis plant. Groene thee is enorm populair in China en Japan en de laatste jaren ook in het Westen steeds populairder geworden. Van de Camellia sinensis plant wordt ook normale zwarte thee gemaakt alleen voor groene thee worden de bladeren op een andere wijze tot thee verwerkt. Hierdoor bevat de thee minder cafeïne en meer polyfenolen. En die polyfenolen zorgen juist voor zoveel gezondheidsvoordelen van de groene thee. Is het drankje daarom misschien zo populair aan het worden in het Westen?


Bron: Gezondheid.blog