Waar wordt de lekkerste koffie van het land in 2012 geschonken?


Op die vraag is vanavond 10 september een antwoord gegeven door de presentatie van de winnaar van de Koffie Top 100 2012. De winnaar is de Koffie Salon aan de Utrechtsestraat in Amsterdam.


De jaarlijkse verkiezing van de honderd beste koffie-adressen wordt georganiseerd door Misset Horeca en Friesche Vlag. Jaarlijks worden alle horecaondernemingen beoordeeld op de kwaliteit, de presentatie en de smaak van hun kopje koffie. Daarnaast spelen bij de beoordeling zaken als vaardigheden van het personeel, gastvrijheid, aandacht voor hygiëne en nog veel meer factoren een rol. Zie voor meer informatie ons nieuwsbericht van 29 mei 2012, de Koffie Top 100.


De grote winnaar van de Koffie Top 100 is de Koffie Salon in Amsterdam. Volgens de jury van de Top 100 komt dit doordat het bedrijf een geoliede koffiemachine is waardoor er koffie geschonken wordt van een constante hoogwaardige kwaliteit. Volgens eigenaar Diederik Habbema is het ook wel nodig dat alles vlekkeloos verloopt want de vestiging zet maandelijks meer dan 27.500 koppen koffie om. En negentig procent hiervan is een melkkoffie, waarbij de Koffie Salon overigens niet aan latte art doet. De koffie die bij de prijswinnaar wordt geschonken komt van de koffiebranderij Buscaglione en de koffiemachine die gebruikt wordt is een Mirage Triplette Classic Idrocompresso.


De nummer twee in de ranglijst is Stadscafé 't Feithhuis in Groningen met als koffiemerk de Arnhemse koffiebrander Peeze. Tenslotte sluit Koffiepionier Grand Café van Bleiswijk in Enkhuizen het erepodium af met de derde plaats. De Koffiepionier gebruikt koffiebonen van Mocca d’Or .


Verder is een opvallende conclusie van de Koffie Top 100 dat er flinke prijsverschillen zijn. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste espresso is € 1,20 en bij een cappuccino is dat maar liefst € 1,50. Zie hier de totale ranglijst van de 100 beste horecazaken van ons land.


Bron: Missethoreca.nl