Koffie voor iets anders gebruiken

Koffie zorgt voor een goede start in de ochtend, koffie helpt tegen een kater en koffie is goed voor je hart. Maar weet je ook waar koffie nog meer goed voor is? Bijvoorbeeld voor het reinigen van de gootsteen of voor in de tuin? Hierbij een lijst met zaken waarvoor je het zwarte goud allemaal voor kunt gebruiken.

Boost voor kamerplanten
De levensduur van orchideeën en andere kamerplanten worden verlengd door ze af en toe een kopje met flink wat verdunde koffie te geven. Groeien daarom de planten op kantoor meestal zo goed?

Helpt tegen cellulites
Meg een klein kopje koffiegruis met drie eetlepels warm water en laat het mengsel ongeveer 10 minuten wellen. Meng het vervolgens met twee eetlepels olijfolie en wrijf je probleemzones er onder de douche mee in.

Verdubbel je oogst
Meng een royale hoeveelheid koffiegruis onder wortelzaad en radijzenzaad bij het zaaien. Hierdoor bescherm je de toekomstige plantjes tegen ongedierte en zal je oogst verdubbeld worden.

Afslanken met boter en koffie
Val kilo’s af met de combinatie van koffie en boter. Geen supermarkt boter, maar ongezouten boter van koeien die uitsluitend gras te eten krijgen. Het nieuwste idee van gezondheidsgoeroe Dave Asprey. Het programma heet Bulletproof, zie ons nieuwsbericht nieuwste koffietrend geen melk maar boter.

Ontvetten met koffie
Bespaar je veel tijd met afwassen en gebruik koffie. Aangekoekte pannen worden sneller schoon door te boenen met enkele lepels koffiegruis. Uiteraard daarna wel afwassen met een sopje, anders proef je bij een volgende maaltijd… koffie.

Ontstopper
Koffiegruis is een goede en uiteraard natuurlijke ontstopper. Gebruik koffieresten om je gootsteen schoon te maken. Spoel uiteraard je gootsteen daarna wel na met kokend water.

Maskertje
Koffie zorgt ervoor dat je je energieker voelt. Maar daarnaast kan koffie er ook voor zorgen dat je geen donkere kringen in je gezicht hebt. Schudt de wallen onder je ogen wakker.

Minder last van ongedierte
Vlooien en insecten in je tuin houden niet van koffie. Tip om je hond te helpen minder last van ongedierte te krijgen, men wat koffiegruis door de shampoo van je hond.

Bron: Gezondheid.be