Wie heeft het exclusieve recht op de Senseo of Nespresso?


Sinds een aantal jaren speelt dit vraagstuk een grote rol bij de koffiepads van Senseo van Douwe Egberts en de Nespresso cups van Nestlé.

Het Europese Octrooibureau over Nespresso en Senseo:
Enkele jaren geleden heeft Douwe Egberts al het Europese patent op de Senseo-koffiepads verloren en mochten andere merken ook deze koffiepads maken. Waar een Nederlandse rechtbank destijds nog Douwe Egberts in het gelijk stelde en het patent bij hen bleef liggen werd enige tijd later door het Europees Octrooibureau het octrooi vernietigd.

En nu speelt dezelfde discussie voor de Nespresso cupjes van Nestlé. Douwe Egberts heeft de uitspraak van het Europees Octrooibureau ter harte genomen en is inmiddels goedkope cups gaan produceren voor Nespresso. Deze cups zijn inmiddels al te koop in Frankrijk onder de naam L’Or espresso en zijn daar een groot succes (zie ook artikel Douwe Egberts Nespresso cups in Frankrijk groot succes.
De cups zijn gemaakt van een ander materiaal, zitten in een andere verpakking en zien er geheel anders uit.

Dit uiteraard tot groot ongenoegen van Nestlé die een procedure heeft aangespannen om zijn octrooien te beschermen.
Juist de cups voor de Nespresso-machine moeten de winst genereren.

Er is op dit moment nog niet duidelijk wanneer er een uitspraak zal volgen.

Koffievergelijk verkoopt op dit moment geen cups voor de Nespresso. Deze zijn enkel te koop via de Bijenkorf of op de site van Nespresso.


Het assortiment van Koffievergelijk bestaat uit koffiebonen, gemalen koffie, pods (ese servings), capsules voor Dolce Gusto en Illy MIE en koffiepads.


We houden u op de hoogte !



Bron: Scientias.nl